Voorzieningen

Ons gebouw

Alle elementen in het gebouw kenmerken zich door openheid, kwaliteit, gelijkwaardigheid en sfeer. We willen een leefwerkgemeenschap zijn, waarin iedereen zich thuis voelt.
Die huiselijke sfeer vind je terug in de smaakvolle inrichting door het gebruik van onder andere de vloerbedekking die in het hele gebouw ligt, de sfeervolle lampen in de aula, de vijver in de besloten binnentuin en de foto’s van studentenactiviteiten. Het eigen werk van studenten kun je overal bewonderen, net als de vele afscheidscadeaus van studenten die hun diploma hebben behaald.

Mediatheek

In de mediatheek vind je allerlei informatie ter voorbereiding van studie, onderzoek en stage. De uitgebreide collectie, zo’n 22.000 materialen, omvat o.a. studieboeken, jeugdliteratuur, methodes voor het basisonderwijs, spellen en tijdschriften. Daarnaast wordt ook steeds meer informatie digitaal aangeboden. Ook kun je in de mediatheek laptops, tablets, foto- en videocamera’s lenen. De mediatheek heeft een bibliotheeksysteem, met zelfbediening, dat ook in veel openbare bibliotheken wordt gebruikt. De catalogus en verschillende databanken zijn via de interne site van KPZ te raadplegen.

De balie van de mediatheek doet tevens dienst als studentenbalie. Heb je een (organisatorische) vraag en weet je niet waar je het antwoord kunt krijgen? Stel de vraag dan bij de studentenbalie.

Werkplekken

Er zijn verschillende soorten werkplekken in ons gebouw. Zo vind je in de mediatheek een gezamenlijke studieruimte waar studenten in groepen en individueel kunnen werken. Daarnaast zijn er individuele werkplekken op de gangen waar je vrij uitzicht naar buiten hebt.
De computers in deze ruimtes zijn langs een lange wand onder het raam geplaatst. Er zijn ook werkplekken in studieruimtes waarin je jezelf of met een groep kunt terugtrekken. Voor alle studieruimtes geldt dat ze met of zonder vaste computer te gebruiken zijn. Mocht je toch een computer nodig hebben, dan kun je bij de mediatheek een laptop lenen.

Aula

In onze sfeervolle aula vind je de keuken van KPZ. Je kunt hier onder andere koffie, thee, soep en broodjes kopen. Bovendien kun je, wanneer je ’s avonds studeert, tegen een kleine vergoeding een warme maaltijd krijgen.

ICT

Op de computers op KPZ is een reguliere software geïnstalleerd. Deze is geschikt voor tekstverwerking, internet, multimediagebruik, e-mail en educatief ontwerpen. Daarnaast beschikken de computers over diverse programma’s die nuttig zijn voor je studie. Er is bijvoorbeeld software voor het basisonderwijs en er zijn programma’s die je eigen reken- en spellingvaardigheid ondersteunen. Natuurlijk word je per vakgebied ingeleid in de specifieke toepassingen van hardware en software binnen het onderwijs. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het optimaal leren gebruiken van digitale schoolborden, een ontwikkeling binnen het basisonderwijs waar je steeds meer mee in aanraking zult komen. De interne communicatie over toetsing, roosters, mededelingen en dergelijke vindt plaats op de interne site van KPZ, de portal. Ook nieuwtjes worden hierop geplaatst. Zo ben je altijd op de hoogte van alles wat er gebeurt en gaat gebeuren.