Basisbekwaam verkort programma

Heb je een Magistrum-diploma Middenmanagement behaald, dan kun je het diploma Basisbekwaam via een verkort programma behalen. Thema’s die aan bod kwamen in de opleiding Middenmanagement worden verder uitgediept tot het niveau van Basisbekwaam leidinggevende. De bekwaamheidseisen van het Schoolleidersregister vormen hiervoor de basis.

Icon inhoud Inhoud

Wanneer je het verkorte programma succesvol hebt afgerond, ontvang je het Magistrum-diploma Basisbekwaam. Ook ontvang je een officieel erkend diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en je wordt opgenomen in het landelijke Abituriëntenregister.

Icon studiebelasting Studie­belasting

Het verkorte programma omvat een totale studielast van 196 uur. Er zijn acht inhoudelijke studiedagen met een vaste leergroep, literatuurstudie, het uitvoeren van praktijkopdrachten, onderzoek en het maken van werkstukken.

Icon toelatingseisen Toelatings­eisen

De opleiding is bedoeld voor leraren en coördinatoren die een Magistrum-diploma Middenmanagement hebben gehaald en de ambitie hebben om door te groeien naar geregistreerd adjunct-directeur via het diploma Magistrum Basisbekwaam.

Wat zijn de toelatingseisen?

  • Je bent in het bezit van een Magistrum-diploma Middenmanagement.
  • Je beschikt over een geschikte leer/werkplek waar de werkplekopdrachten uitgevoerd kunnen worden.

Plaatsing vindt plaats op volgorde van aanmelding.

Icon kosten Kosten

Het verkorte programma kost € 3.325,- voor schooljaar 2020-2021. Dit is inclusief diner. Kosten voor literatuur zijn hierbij niet inbegrepen.

Icon planning Planning

De opleiding start in september bij voldoende deelname en vindt plaats op woensdag van 13.30 -21.00 uur.

Icon extra-informatie Extra informatie

Registratie bij het Schoolleidersregister en CPION
Het diploma Basisbekwaam levert je vijftien EC’s op. Op basis hiervan kun je je registreren als adjunct-directeur onderwijs (RADO) bij het Schoolleidersregister. De Magistrum-opleiding Basisbekwaam Schoolleider is door het Schoolleidersregister PO officieel erkend. Met het diploma Schoolleider Basisbekwaam kun je worden toegelaten tot de opleiding Schoolleider Vakbekwaam.

Daarnaast is deze opleiding geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Je ontvangt na afronding het diploma Post HBO Nederland en wordt ingeschreven in het Abituriëntenregister.

      

Meer informatie
www.magistrum.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Centrum voor Ontwikkeling:
038 4257620 of mail naar centrumvoorontwikkeling@kpz.nl.