Incompany Professionaliseringstraject

Samen met schoolbesturen, partners en scholen creëert KPZ een rijke leeromgeving voor professionals zodat zij kunnen groeien in hun professionele identiteit en hun meesterschap.

Icon inhoud Inhoud

KPZ ziet een professionaliseringsvraag als een ontwerpvraagstuk:

  • Wat heeft het schoolteam nodig in de toekomst? Wat vraagt de context van het team?
  • Hoe leert het schoolteam? Wat is hun leercultuur?
  • Welke inhoudelijke ontwikkeling is van belang? Welke individuele ontwikkeling heeft de pedagogische professional, de leraar of leidinggevende nodig?

 

Als vakdeskundige, trainer of procesbegeleider stuurt KPZ aan op het realiseren van professionele ruimte voor experiment en improvisatie. Het inzetten of (verder) ontwikkelen van reflectie, onderzoek, dialoog en leiderschap zijn daarbij het uitgangspunt. Zodat men leert vertrouwen, rekent op elkaars vakmanschap en van fouten durft te leren.

Als specialist in leren leren, weet KPZ wat er in het domein Kind & Educatie (onderwijs, kinderopvang, sociaal werk en jeugdzorg) speelt en begrijpt wat professionals nodig hebben om zich verder te professionaliseren. Het leren van de professional wordt dichtbij de werkplek georganiseerd.

KPZ biedt individuele deelnemers verschillende opleidingen aan op de locatie Zwolle. Wanneer meerdere deelnemers van een stichting willen deelnemen, kan men ook een incompany traject vragen op de werkplek. Dit betekent dat de docent of trainer naar de school komt, de bijeenkomsten afstemt op de doelgroep met specifieke vragen en de bijeenkomst op de werkplek organiseert.

Icon programma Programma

Afhankelijk van de inhoud van het professionaliseringstraject worden verschillende interactieve bijeenkomsten ingericht met eventueel verplichte onderdelen om in aanmerking te komen voor een certificaat of diploma.

Wanneer de groep deelnemers groter is dan vijftien deelnemers, zullen twee docenten of trainers de bijeenkomsten leiden.

Icon studiebelasting Studie­belasting

Dit is afhankelijk van welke opleiding of professionaliseringstraject aangevraagd wordt.

Icon toelatingseisen Toelatings­eisen

Zie de eisen per opleiding.

Icon kosten Kosten

De kosten zijn op aanvraag beschikbaar.

Icon planning Planning

De planning is op aanvraag beschikbaar.

Icon extra-informatie Extra informatie

Bij minder dan 20 SBU ontvangt de deelnemer een bewijs van deelname van KPZ. Bij meer dan 20 SBU ontvangt de deelnemer een certificaat van het professionaliseringstraject.

Een certificaat kan de deelnemer zelf opvoeren in registerleraar, mits hij of zij een account heeft aangemaakt voor augustus 2018.