OnderwijsTopTalentPrijs

Geplaatst op 5 oktober 2017

Wat zijn we trots op oud-student Ruth van Ringelesteijn! In juni won zij de KPZ Onderzoeksprijs en nu de OnderwijsTopTalentPrijs.

​Uit het juryrapport:
De OnderwijsTopTalentPrijs 2017 is gewonnen door Ruth van Ringelesteijn van Katholieke Pabo Zwolle en Zuzana Molcanova van Fontys Lerarenopleiding Tilburg. Zij ontvangen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zijn verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2017.

Koen van Ottenhof, een van de winnaars in 2016, en Renske Helmer-Englebert, wethouder Onderwijs van Nationaal Onderwijsstad Nijmegen, reikten op 5 oktober de prijzen uit in de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Ruth van Ringelesteijn wint de prijs in de categorie basisonderwijs (pabo’s) met een veelgeprezen onderzoek naar ‘zelfregulerend leren’ op de basisschool. Ze vindt het van groot belang dat de leerlingen kritisch naar hun eigen werk kijken en leren van gemaakte fouten. Een onmisbare vaardigheid in onze snel veranderende samenleving. In de praktijk gebeurt dat te weinig. Ze heeft praktische en zeer bruikbare hulpmiddelen ontwikkeld voor zowel leraren als leerlingen. De jury merkt op: ‘Dit werk is relevant, innovatief, volledig en breed toepasbaar. Deze genomineerde is een aanwinst voor het onderwijs’.

Zuzana Molcanova is de winnaar in het voortgezet onderwijs. Haar lespraktijk en intensieve bestudering van relevante literatuur brengt haar tot een fraai onderzoek, waarin ze een geslaagde poging doet de effecten van het gebruik van multiculturele literatuur in havo 4 te begrijpen en te beschrijven. Daarbij gebruikt ze op indrukwekkende wijze het bekende boek De Vliegeraar. De jury: ‘De materialen en aanpak die Zuzana Molcanova heeft ontwikkeld, zijn van een buitengewone kwaliteit. Wij wensen iedere leerling de kans toe met deze materialen en deze aanpak te werken’.

De jury toont zich onder de indruk van het hoge niveau van de 32 kandidaten.
De jury wordt dit jaar gevormd door Monique Marreveld, hoofdredacteur Didactief; Sylvia van Os, leerplanontwikkelaar SLO; Koen Ottenhof, docent, winnaar OnderwijsTopTalentPrijs 2016; Lisa Westerveld, lid Tweede Kamer; Rixt Zeelenberg, hoofd afdeling Toetsconstructie Cito.

http://www.onderwijstoptalentprijs.nl/187-uitreiking-onderwijstoptalentprijs-2017 

Delen

Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon Google Plus icon