Al vijf jaar Topopleiding

Geplaatst op 4 oktober 2018

Voor de vijfde keer op rij is de pabo van KPZ uitgeroepen tot topopleiding door de Keuzegids Hbo 2019. De Keuzegids is de enige echt onafhankelijke consumentengids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt.

In de Keuzegids wordt elke opleiding beschreven. Hoe verschillen ze onderling, wat kun je ermee worden en hoe beoordelen huidige studenten hun studie? In de ranglijst van alle opleidingen Leraar basisonderwijs is te zien dat Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) landelijk opnieuw in de top 3 staat en de hoogste score heeft van de pabo’s in Noord-Nederland. Met een totaalscore van 78 punten ontvangt KPZ ook dit jaar het kwaliteitszegel Topopleiding.

Joost Kieft, directeur opleidingen, geeft aan erg trots te zijn dat studenten de pabo van KPZ een topopleiding vinden. “Iedere dag een beetje beter. Dat is één van onze motto’s. We werken met z’n allen hard om de kwaliteit te kunnen behouden. Mede door gebruik te maken van studentpanels weten we wat er speelt onder studenten. Het verbaast me niet dat in het rapport de voorbereiding op het beroep eruit springt. Studenten lopen veel stage en worden hier goed voorbereid op de praktijk. We leiden studenten op die echt het verschil kunnen maken in de ontwikkeling van kinderen en bijdragen aan de onderwijsinnovatie.”

Naast de inhoud van de lessen en de kwaliteit van de docenten valt op dat de studenten van de voltijd- en deeltijdopleiding de faciliteiten zeer waarderen. KPZ heeft de laatste jaren geïnvesteerd in het gebouw en in uitbreiding van het aantal lokalen. “We groeiden uit ons jasje. Naast de pabo hebben we sinds twee jaar een goed lopende associate degree opleiding. De eerste lichting is vorige week afgestudeerd. Daarnaast is het aanbod van de professionaliseringsactiviteiten gegroeid. Met de vier lokalen erbij kunnen we gunstige roosters blijven maken voor alle studenten. Contacttijd vinden wij heel belangrijk.”

Jorne Luten zit in het vierde jaar van de pabo: “Ik vul ieder jaar de Nationale Studenten Enquête kritisch en eerlijk in. Maar mijn mening laat ik veel vaker horen dan één keer per jaar. Ik word regelmatig bij projecten betrokken en ik merk dat mijn mening gewaardeerd en gerespecteerd wordt. Het kleinschalige, gezamenlijke, persoonlijk contact en goede begeleiding vind ik typisch KPZ.”

De mooie score wordt gevierd met studenten en medewerkers van de hogeschool. “Maar we gaan nu niet achterover hangen.” zegt Kieft “Want het kan nog steeds iedere dag een beetje beter!”

Delen

Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon Google Plus icon