Inschrijven pabo

  • Tussen 1 oktober en 31 augustus kun je je aanmelden voor een opleiding via Studielinkde online inschrijfapplicatie voor het Hoger Onderwijs.
  • Wanneer wij jouw inschrijfverzoek via Studielink hebben ontvangen, sturen we je per e-mail informatie met betrekking tot het verloop van de inschrijving.
  • Je ontvangt een e-mail met inloggegevens voor de KPZ portal, onze intranetpagina met informatie over de start van de opleiding.
  • Je wordt ingeschreven als je aan alle toelatingseisen* hebt voldaan.

 

* Bijzondere nadere vooropleidingseisen opleiding tot Leraar Basisonderwijs (pabo): Sinds 2015 moeten havisten en mbo’ers die de pabo willen volgen al vóór aanvang van de opleiding aantonen over voldoende parate kennis te beschikken m.b.t. de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Studenten met een vwo-diploma of een afgeronde hbo- of wo-opleiding zijn vrijgesteld van de bijzondere nadere vooropleidingseisen. Op de site www.goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je alle informatie over deze bijzondere nadere vooropleidingseisen en de landelijke pabo toelatingstoetsen van Cito.

NB.
Het maken van landelijke pabo toelatingstoetsen is voor pabo deeltijd verkort niet van toepassing (studenten met een afgeronde hbo- of wo-opleiding zijn namelijk vrijgesteld van deze bijzondere nadere vooropleidingseisen)