Bruisende start van je studie

Op maandag 26 augustus starten we met alle eerstejaars voltijd studenten met een bruisend introductieprogramma: de HBO Bruisweek.

Het introductieprogramma staat in het teken van kennismaken met de opleiding, met studiegenoten, met de studieloopbaanbegeleider (slb’er) en met de stad en wordt o.a. verzorgd door Buro Ruis en KPZ. De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats met je eigen klas. Iedere klas wordt begeleid door twee bruismentoren uit het tweede of derde studiejaar. Deze mentoren leer je al kennen tijdens de Eerste KPZ-dag op woensdag 28 juni.

Planning Bruisweek 2019
Maandag 26 augustus t/m woensdag 28 augustus

Kosten
KPZ neemt een groot gedeelte van de kosten voor haar rekening, waardoor we de kosten voor jou laag kunnen houden. De eigen bijdrage voor het introductieprogramma/ de HBO Bruisweek bedraagt € 70,50 p.p. In september ontvang je hiervoor een factuur.

Wat krijg je voor dit bedrag?

 • een bruisend programma van drie dagen verzorgd door KPZ en Buro Ruis
 • een Bruis T-shirt;
 • maaltijden (avondeten op maandag en dinsdag, ontbijt en lunch op dinsdag en woensdag);
 • twee overnachtingen in een tentje op de Bruiscamping;
 • begeleiding van twee bruismentoren per klas.

Kortom: een fantastische start van je studie!

Aanmelden
Wij verwachten dat iedereen die start in het eerste jaar voltijd deelneemt aan het introductieprogramma. Wel dien je je aan te melden met het aanmeldformulier. In dit formulier vul je onder andere contactgegevens van thuisblijvers in, eventuele dieetwensen of allergieën, etc. De gegevens zijn voor de organisatie van de Bruiscamping en voor de slb’ers en worden vertrouwelijk behandeld. Hier kun je meer lezen over het privacy beleid van KPZ.

Meer informatie
Op de KPZ portal (aspirantensite) vind je meer informatie en tijdens de informatiemiddag op 26 juni word je uitgebreid geïnformeerd.

Veelgestelde vragen

 1. Wat kost het introductieprogramma/ Bruisweek?
  De kosten zijn voor 2019 € 70,50 p.p.
 2. Wat moet ik zelf meenemen?
  Omdat de diverse locaties van het programma verspreid liggen over de stad is het meenemen van een fiets verplicht! Daarnaast dien je o.a. te zorgen voor een matje of luchtbed, een slaapzak en extra kleding. In het programmaboekje dat je op woensdag 26 juni ontvangt vind je de paklijst en praktische informatie.
 3. Is de Bruisweek verplicht?
  De Bruisweek is de start van je studie op KPZ. We raden je dus aan om deel te nemen! Je leert je klasgenoten kennen, je studieloopbaanbegeleider, de stad en je krijgt al veel informatie over de opleiding.
  In 2018 waren er gemiddeld twee studenten per klas die niet hebben deelgenomen. Zij hadden achteraf spijt van hun keuze.
 4. Kan er rekening worden gehouden met lichamelijke en/of psychische klachten?
  In overleg met de bruismentoren bepaal je zelf wat je wel en niet kunt/ waar je wel of niet aan mee kunt doen. Kun je bijvoorbeeld niet intensief sporten, dan kijken we samen met jou naar een alternatief. Op het aanmeldformulier kun je lichamelijke en/of psychische klachten, die van belang zijn voor de organisatie om te weten, aangeven. Wil je dit liever niet noteren, dan kun je dit ook persoonlijk doorgeven op de eerste dag.
 5. Moet je aan alle onderdelen van de Bruisweek meedoen?
  Overdag zijn er m.n. onderdelen die je met je hele klas doet. Dit is o.a. de kennismaking op maandag en het programma op dinsdag en woensdagochtend. Daarnaast zijn er veel keuzemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld naar een lezing of meedoen aan een debat, naar cabaret of het Bruisconcert.
 6. Moet ik in een tentje slapen?
  Ja! We gaan er vanuit dat iedereen die deelneemt in een tentje op de Bruiscamping slaapt. Op de paklijst vind je wat je hiervoor dient mee te nemen. Kun jij vanwege bijzondere omstandigheden echt niet in een tentje slapen, neem dan contact op met KPZ. Zie hiervoor de contactgegevens onderaan.
 7. Kan ik me aanmelden als ik nog niet alle toelatingstoetsen heb behaald?
  Je kunt je aanmelden (vanaf eind juni) als je verwacht na de zomervakantie te kunnen starten aan de pabo. Mocht je uiteindelijk niet kunnen deelnemen, meld je dan zo spoedig mogelijk af. Je kunt je tot 23 augustus kosteloos afmelden door te mailen naar info@kpz.nl.

Contact
Staat je vraag er niet bij en wil je persoonlijk contact, neem dan contact op met de contactpersoon voor de Bruisweek (Nanette Herfst) via info@kpz.nl of via Whats app 06-1385 8964