Werken in het onderwijs

Overweeg je om in het onderwijs te gaan werken en ben je op zoek naar welke opleiding voor jou passend is? KPZ biedt verschillende mogelijkheden om je bachelordiploma leraar basisonderwijs én je bevoegdheid te halen. De duur van de opleidingen is afhankelijk van je vooropleiding. Zie ook het schema hieronder.

We willen leraren kwalitatief en duurzaam opleiden. KPZ biedt daarom geen zij-instroomtraject waarbij je binnen vijf weken voor de klas kan komen te staan en je weliswaar je bevoegdheid haalt, maar geen bachelordiploma. Dit met als belangrijkste reden dat we in de praktijk zien dat een goede basisopleiding erg belangrijk is, alvorens iemand de volledige verantwoordelijkheid heeft voor een klas. Graag persoonlijk advies? Kijk bij ‘meer informatie’ met wie je rechtstreeks contact kunt opnemen.

 

Werken in het onderwijs als Pedagogisch Educatief Professional

Heb je niet (direct) de ambitie om als leraar voor de klas te staan, maar wil je wel graag op hbo-niveau in het onderwijs werken, bijvoorbeeld als leraarondersteuner, en heb je minimaal een mbo niveau 4 vooropleiding? Dan is de ad Pedagogisch Professional Kind en Educatie (PPKE) wellicht iets voor jou.

De ad-opleiding PPKE richt zich op functies en taken in kinderopvang, onderwijs, welzijn en jeugdhulp voor de leeftijdsgroep van 0 tot 18 jaar. Je leert in deze opleiding een sterke(re) pedagoog te worden, als verbinder te fungeren tussen verschillende professionals, alert te zijn op mogelijkheden die zich voordoen rondom de ontwikkeling van kinderen en jongeren en initiatieven te nemen die hun ontwikkeling bevorderen.

Werken in het onderwijs als leraar basisonderwijs

Heb je minimaal havo of een mbo-4 opleiding afgerond, dan kun je je bevoegdheid halen in vier jaar. Je kunt kiezen voor de voltijd– of deeltijdopleiding. Heb je een hbo- of wo-opleiding afgerond, dan kun je kiezen voor de verkorte deeltijdopleiding. Gemiddeld hebben studenten na 2,5 – 3 jaar hun diploma behaald.

Versneld voor de klas

Volg je de verkorte deeltijdopleiding op KPZ en voldoe je aan een aantal voorwaarden (mijlpalen), dan kun je aangesteld worden (met een daarbij passende salariëring) als leraar basisonderwijs door een bestuur voor primair onderwijs. Klik hier voor meer informatie.

Herintredersprogramma

Wanneer je ooit je bachelor leraar basisonderwijs hebt behaald, ben je bevoegd om les te geven in het basisonderwijs. Maar wanneer je een tijd niet in het onderwijs hebt gewerkt, is het fijn wanneer je met een kort traject je actuele kennis kunt opfrissen. Zo voel je je weer voldoende toegerust om voor de klas te staan. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Contact
Meer informatie? Neem contact op via studiecoach@kpz.nl.

Flyer
Download hier de flyer Werken in het onderwijs.