Masterclass: Lezing Joke Kruiter

2 april

Het IKC: dé kindvoorziening van de toekomst?

Op 2 april geeft Joke Kruiter (senior onderzoeker-adviseur bij Sardes) een lezing over het IKC. Is het IKC het ideale model voor voorzieningen voor kinderen in de toekomst? Of is het een van de mogelijkheden? Waar moeten we rekening mee houden, en wat zijn mogelijke bedoelde én onbedoelde resultaten? Aansluitend is er ruimte voor ontmoeting en kennisdeling.

Kruiter studeerde onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werkte ze als onderzoeksmedewerker bij de GGD Groningen en als AiO bij het GION. waar ze in 2002 promoveerde op een onderzoek naar de effecten van de Vensterschool (brede school in Groningen) op opvoeding en gedrag. Ze werkte als onderzoeker-adviseur bij Oberon en sinds 2015 als senior onderzoeker adviseur bij Sardes. De brede school is nog steeds een van de thema’s waar ze door geïnspireerd wordt, net als, daarmee samenhangend, het IKC. Ze begeleidde verschillende gemeenten bij het opzetten van brede scholen en IKC’s en deed meerdere onderzoeken naar de resultaten daarvan. Kruiter is medeauteur van het boek Handboek Kindcentra; op het goede spoor (2017). Het andere thema waar zij met haar werkzaamheden aan bijdraagt is het onderwijskansenbeleid. Haar missie is om met haar werk bij te dragen aan kindvoorzieningen waarin álle kinderen hun talenten optimaal kunnen ontplooien.

Via deze link kun je je inschrijven voor deze gratis masterclass. Tevens willen we graag weten welke vragen je hebt over het thema IKC’s. Kruiter zal in de voorbereiding van haar lezing rekening houden met de vragen die leven bij de professionals in het domein Kind en educatie in deze regio. Deadline voor het indienen jouw vragen is 10 maart.

Locatie: KPZ, Ten Oeverstraat 68 te Zwolle

 

Delen

Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon Google Plus icon