Evenement over digitale geletterdheid voor pabo-docenten

19 september

Stichting FutureNL gelooft dat alle Nederlandse kinderen digitale vaardigheden moeten ontwikkelen.  Zij draagt op een onafhankelijke manier bij aan technologie in het Nederlandse onderwijs.

”Alle kinderen digitaal vaardig, begint natuurlijk bij de pabo’s”, zegt FutureNL. Immers, achter elke vaardige student staat een kundige docent.

Vanuit deze gezamenlijke gedachte en visie organiseert FutureNL in samenwerking met KPZ een gratis evenement, waarbij pabo-docenten uit heel Nederland kunnen aansluiten.

19 september van 13.30 uur – 16.30 uur wordt op KPZ een evenement gehouden voor pabo-docenten over digitale geletterdheid.

Wat kun je verwachten op deze middag?

  • Een inspirerend verhaal over hoe digitale vaardigheden van pas komen in het hier en nu én in de toekomst.
  • Workshop ‘hoe breng jij digitale geletterdheid in jouw les’. Daarnaast maak je kennis met verschillende digitale tools en toepassingen.
  • Brainstormen met vakgenoten en tips&tricks delen over de do’s en don’ts rondom digitale geletterdheid op de pabo.
  • Tijd om met een drankje bij te praten en te netwerken.
  • Het evenement is van 13.30 – 16.30 uur. De locatie van de opening en workshops worden later bekend gemaakt en komen die dag op het scherm te staan.

 

Klik hier voor meer informatie en om je gratis aan te melden voor de middag.

Naast evenementen voor pabo-docenten heeft Stichting FutureNL een gratis aanbod voor leraren in het basisonderwijs en werken zij samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om zo ieder kind in Nederland digitaal vaardig te maken. Op hun website kun je meer informatie vinden over lesmateriaal, leerlijnen, workshops en dergelijke.

Delen

Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon Google Plus icon