Conferentie Kind en Educatie

12 juni

Met lezing van Professor dr. Paul Kirschner
Beter Leren door Op de Schouders van Reuzen te Staan

Op 12 juni verzorgt Paul Kirschner de keynote tijdens de conferentie Kind en Educatie. Kirschner is hoogleraar Onderwijspsychologie en Universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit. Tevens is hij Visiting Professor aan Oulu University (Finland). Kirschner is expert op computerondersteund samenwerkend leren (CSCL), het ontwerpen van innovatieve, elektronische leeromgevingen, mediagebruik in het onderwijs en het verwerven van complex cognitieve vaardigheden. Hij is fellow van de American Educational Research Association, de International Society of the Learning Sciences en de Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Science. Hij blogt in het Nederlands op ‘Blogcollectief Onderzoek Onderwijs’ en heeft een vaste column in Didactief onder de titel ‘Kirschner Kiest’.

Kirschner schreef meer dan 15 boeken en zo’n 350 artikelen over onderwijs. Hij is medeauteur van de open access publicatie ‘Op de schouders van reuzen; inspirerende inzichten uit de cognitieve psychologie voor leerkrachten’, waarin belangrijke inzichten uit de cognitieve psychologie vertaald zijn naar de dagelijkse lespraktijk. Een ‘must read’ voor iedereen die kinderen begeleidt bij het effectief, efficiënt en bevredigend leren!

Beluister ook alvast de zeer recente podcast ‘Slobcast #22’, waarin Kirschner in gesprek gaat met minister Arie Slob voor basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs over bovenstaande publicatie.

De conferentie Kind en Educatie vindt plaats op 12 juni van 13.30 – 18.00 uur (inloop 13.00 uur). Na de keynote van Kirschner zullen er rondetafelgesprekken, posterpresentaties, presentaties en workshops plaatsvinden.

Delen

Facebook icon Twitter icon LinkedIn icon Google Plus icon